Світлана

19 червня 2012,---

Періоди навчання в ПТНЗ та ВНЗ не зараховуються ні до стажу, який дає право на пенсію за вислугу років, ні до наукового стажу для виходу на наукову пенсію. Зарахування стажу роботи в НДІ до наукового стажу залежить від посади, яку ви обіймали. Робота на посаді вчителя зараховується до стажу, який дає право на пенсію за вислугу років. Час навчання в аспірантурі за денною (очною) формою навчання випускникам аспірантури та час роботи осіб, які мають науковий ступінь, за спеціальністю відповідно до групи спеціальностей галузі науки, з якої присуджено науковий ступінь, з дня зайняття посади за цією спеціальністю, зараховується до наукового стажу. Ви можете працевлаштуватися в ВНЗ. Пенсія науковому (науково-педагогічному) працівнику призначається за наявності страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі (тобто для жінок - 30 років), після досягнення пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", за наявності стажу наукової роботи не менш як 15 років.