Алла

24 липня 2012,---

Згідно з листом ПФУ «Щодо зарахування до стажу роботи періоду догляду за дитиною» від 25.06.2008 N 10842/02-10  до спеціального й пільгового стажу, що дає право на пенсію за вислугу років і на пільгових умовах, зараховується час догляду працюючої особи за дитиною до досягнення нею 3- і 6- річного віку (у разі оформлення відповідної відпустки).

Періоди навчання в стаж, який дає право на пенсію за вислугу років, не зараховується.

Згідно п. «е» ст. 55 ЗУ «Про пенсійне забезпечення» право на пенсію за вислугу років мають: працівники  освіти при наявності спеціального стажу роботи 25 років згідно з Переліком закладів і установ освіти,  охорони здоров’я  та соціального  захисту  і  посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років», затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 04.11.1993  № 909 .

11.листопада

ІВ "Єдність" №7 2019р.