Відкритий лист Київської міської ради профспілок до Київської міської Ради, Київської міської державної адміністрації та політичних партій

15 липня 2013,---

Відкритий лист Київської міської ради профспілок до:
Київської міської Ради,
Київської міської державної адміністрації
Політичних партій

Київські профспілки стурбовані ситуацією, яка складається з виплатами заробітної плати та надбавок працівникам бюджетної сфери міста.

Вже в травні цього року частина бюджетників столиці на собі відчули недосконалість основного фінансового документа міста, на що Київська міська рада профспілок вказувала ще під час прийняття його в грудні 2012 року.

Заборгованість з заробітної плати по Києву не зменшується.

Київські профспілки сподівалися на перегляд бюджету міста за результатами І кварталу. Але цього не сталося, і як видно, не варто чекати і після ІІ кварталу.

Київська міська рада профспілок тривалий час вела діалог з Київською міською державною адміністрацією щодо виконання Територіальної угоди, в якій виписані всі соціальні гарантії трудівників міста. Чимало чого вдалося досягти: домовлено про своєчасність виплати працівникам бюджетної сфери заробітної плати та 20%-ої муніципальної надбавки. Але все це зводиться нанівець через недостатній обсяг фінансування.

Консолідацією зусиль учасників Тристоронньої соціально-економічної ради – виконавчої влади міста, профспілок та роботодавців – на початку липня вдалося за рахунок резервів міського бюджету віднайти 98.5 млн грн, які планується спрямувати на виплати муніципальних надбавок працівникам бюджетної сфери у липні, серпні та вересні.

Але ці кошти, а разом з ними і бюджетники міста, стали заручниками ситуації, яка склалася навколо Київської міської Ради.  Робота якої заблокована. Як відомо розподіл бюджетних коштів міста відбувається лише за рішенням Київської міської Ради.

Київські профспілки не можуть допустити того, щоб вчителі, лікарі, працівники культури, комунальники та інші бюджетники столиці залишилися без засобів для існування.

І тому, Київська міська рада профспілок закликає політичні партії та депутатів Київської міської Ради відкинути свої амбіції та сісти за стіл переговорів і знайти шлях виходу з ситуації, яка склалася. Шлях який дозволить вирішити питання по виділенню коштів для виплати заробітних плат та надбавок працівникам бюджетної сфери столиці.