Про затвердження перспективного плану навчання профспілкового активу на 2017-2018 н. р.

Ознайомившись з проектом перспективного плану навчання профспілкового активу на 2017-2018 навчальний рік, президія ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України

ПОСТАНОВЛЯЄ:

Перспективний план навчання профспілкового активу на 2017-2018 навчальний рік затвердити (план додається).
У разі виникнення потреби надати право голові КМОППОіНУ корегувати перспективний план навчання профспілкового активу на 2017-2018 навчальний рік.
Контроль за виконанням постанови покласти на заступника голови Київської міської організації Профспілки Геведзе О.О.

ПОЗИЦІЯ КМОППОІНУ ЩОДО ЛИСТА МІНІСТЕРСТВА ФІНАНСІВ УКРАЇНИ ВІД 07.08.2017Р.

У відповідь на лист КМОППОіНУ до Кабінету Міністрів України щодо підвищення розмірів заробітної плати педагогічних та науково-педагогічних працівників у законопроекті «Про освіту» Міністерство фінансів України повідомило наступне.

Реалізація пропозиції щодо підвищення оплати праці працівників освіти призведе до диспропорції в оплаті праці працівників інших галузей бюджетної сфери та потребуватиме суттєвого додаткового бюджетного фінансування як з державного, так і з місцевих бюджетів.

Позиція КМОППОіНУ щодо листа Міністерства фінансів України від 29.06.2017р.

Позиція КМОППОіНУ щодо листа Міністерства фінансів України від 29.06.2017р.У листі Міністерства фінансів України №07010-04-2/17190 від 29.06.2017 року зазначається про те, що проект Закону України «Про освіту» «не може бути підтриманий Міністерством фінансів України, як такий, що фінансово не забезпечений». «У разі прийняття законопроекту у запропонованій редакції його реалізацію можливо забезпечити лише шляхом скорочення більше половини  педагогічних та науково-педагогічних працівників, скорочення витрат на проведення антитерористичної операції та забезпечення заходів по обороноздатності країни…» - зазначає Мінфін.

Такі висновки є цинічними та непереконливими, зважаючи на те, що саме освіта є основою інтелектуального, духовного, фізичного і культурного розвитку суспільства, економічного добробуту, обороноздатності та конкурентоспроможності держави.

Укладено Меморандум про створення Платформи громадянського партнерства «За право на страйк»!11 травня 2017 року в Укрінформі відбулася прес-конференція на тему: “Створення платформи  “За право на страйк”, участь у якій взяли Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська, голова Конфедерації Вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти та науки голова Олександр Яцунь, голова Об'єднання незалежних профспілок авіапрацівників Веніамін Тимошенко, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини - начальник Управління комунікативної політики та зв'язків із громадськістю Михайло Чаплига, юрист громадської організації «Трудові ініціативи» Олена Михальченко.

Прожитковий мінімум у цінах березня 2017 року

Прожитковий мінімум у цінах березня 2017 рокуВідповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах березня 2017 року у розрахунку на місяць на одну особу становив:

– 2825 гривень (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 3237 грн);

– 2723 гривень для дітей віком до 6 років;

– 2621 гривень для дітей віком від 6 до 18 років;

– 2915 грн для працездатних осіб (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 2621 грн);

– 2398 гривень для осіб, які втратили працездатність.

Затверджено паспорт бюджетної програми на 2017 рік для ВНЗ ІІІ і ІV рівнів акредитаціїСпільним наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства фінансів 1 березня 2017 року затверджено паспорт бюджетної програми КПКВК 2201160 «Підготовка кадрів вищими навчальними закладами ІІІ і ІV рівнів акредитації та забезпечення діяльності їх баз практики».

Затвердження цього документу забезпечить в повному обсязі виплату заробітної плати працівникам та стипендії студентам вищих навчальних закладів.

Посадові оклади у 2016 році

Про упорядкування структури заробітної плати, особливості проведення індексації та внесення змін до деяких нормативно-правових актів Кабінет Міністрів України постановляє:

Відповідь Мінфіну щодо соціальних гарантій педпрацівникам

Відповідь Мінфіну щодо соціальних гарантій педпрацівникамПропонуємо ознайомитися з відповіддю Міністерства фінансів України на запит Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України щодо соціальних гарантій педагогічним працівникам.

Відповідь МФУ про проведення ремонтів

Відповідь МФУ про проведення ремонтівМіністерство фінансів України на звернення Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України надало роз’яснення про реалізацію постанови Кабінету Міністрів України №65 від 01.03.2014 року щодо проведення ремонту приміщень, придбання меблів, побутової техніки.

Звернення до влади

Звернення до владиВнаслідок активних дій профспілкової сторони та соціальних партнерів Уряд вніс зміни до постанови КМУ від 1 березня 2014 року № 65 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету», якою вихователям, помічникам вихователів, учителям тощо повернута доплата за виконання обов'язків тимчасово відсутніх працівників.

Але водночас, для деяких категорій працівників закладів освіти досі діють обмеження на встановлення оплати за заміну тимчасово відсутніх працівників.

У зв’язку з цим Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України вкотре направила листа до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з метою врегулювання даного питання.

З листом можна ознайомитися тут

Рішення Президії ЦК Профспілки: соціально-економічний стан освітян у 2014 році

Рішення Президії ЦК Профспілки: соціально-економічний стан освітян у 2014 році Шановні спілчани! Пропонуємо переглянути Постанову Президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України про соціально-економічний стан, матеріальне забезпечення працівників галузі у 2014 році та пов’язані з цим дії Профспілки P-25-1.pdf [213.75 Kb] (cкачувань: 291).

Перспективний план основних заходів КМОППОіНУ на І півріччя 2014 р

Перспективний план основних заходів КМОППОіНУ на І півріччя  2014 рПро затвердження перспективного плану основних заходів Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України на І півріччя  2014 р.

Ознайомившись з проектом перспективного плану основних заходів КМОППОіНУ на І півріччя 2014 року  та враховуючи зауваження і пропозиції голів первинних профспілкових організацій та районних організацій профспілки, президія ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України

-38-3-Pro-zatv-persp-planu-na-pvr-2014.pdf [341.87 Kb] (cкачувань: 171)

Листи, Актуальні документи | 25 листопада 2013

Відповідь Державної казначейської служби про проплати за фінансовими зобов’язаннями ВНЗНадійшла відповідь від Державної казначейської служби України щодо розрахунків згідно наданих платіжних доручень розпорядників коштів державного та місцевих бюджетів.

Schodo-nadannya-nformacyi.pdf [619.46 Kb] (cкачувань: 61)

Листи, Актуальні документи | 25 листопада 2013

Відповідь Департаменту фінансів щодо виплати одноразової матеріальної допомоги молодим педагогамНадійшла відповідь Департаменту фінансів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо виплати одноразової матеріальної допомоги молодим фахівцям-педагогам в розмірі 1 000,0 тис. грн. при прийомі на роботу.

List-Departament-fnansv.pdf [975.51 Kb] (cкачувань: 81)

Позиція міської організації Профспілки освітян про затримку виплати заробітної плати працівникам ВНЗЗа інформацією від первинних профспілкових організацій склалася гостра ситуація з виплатою заробітної плати працівникам і стипендій студентам вищих навчальних закладів м. Києва.
Це пов’язано з тим, що територіальні відділення Державної казначейської служби України в м. Києві блокують платежі за фінансовими зобов'язаннями ВНЗ.

Лист Міністерства соціальної політики України

Лист Міністерства соціальної політики України на звернення КМОППОіНУ щодо проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про вдосконалення умов праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери».

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку