Студентська профспілкова асоціація м. Києва

1 липня 1999 року за ініціативи Київської міської ради профспілки працівників освіти і науки відбулася установча конференція, на якій була створена Студентська профспілкова асоціація м.Києва. Асоціація створена з метою координації спільних дій профспілкових організацій студентів на захист прав та інтересів студентської молоді в органах державної влади, громадських, громадсько-політичних та інших структурах.
Органами управління СПА м. Києва є Конференція, Рада, Правління.
На сьогоднішній день Студентська профспілкова асоціація м.Києва є найбільш масовою і дієвою студентською організацією в столиці України. Загальна чисельність членів асоціації понад 200 тисяч студентів ВНЗ міста Києва.

Основні напрями діяльності СПА м. Києва

• Соціальний захист, відстоювання прав та інтересів студентства.

• Координація та методичне забезпечення діяльності студентських профспілкових організацій.

• Сприяння розвитку студентського гуртожитку.

• Створення умов для реалізації студентських ініціатив.

• Сприяння розвитку студентської наукової творчості.

• Студентське оздоровлення.

• Студентський спорт.