МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

26.01.201031-17010-02-10/1443

Центральний комітет профспілки працівників освіти і науки України

Щодо виконання доручення Кабінету Міністрів України

Міністерство фінансів України на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 14.01.2010 №726/1/1-10 розглянуло звернення Центрального комітету профспілки працівників освіти і науки України від 18.12.2009 № 02-5/545 щодо реалізації розпорядження Кабінету Міністрів України від 19.08.2009 №1007-р «Про забезпечення використання коштів бюджетними установами (закладами) соціально-культурної сфери» і повідомляє.
З метою розширення прав загальноосвітніх навчальних закладів прийнято розпорядження Кабінету Міністрів України від 08.12.2009 №1564-р «Про першочергові заходи щодо забезпечення розширення автономії загальноосвітніх навчальних закладів», яким поряд з іншим внесено зміни до розпорядження Кабінету Міністрів України від 19.08.2009 №1007-р.
Розпорядженням встановлюється норма, згідно з якою бюджетні установи приймають рішення щодо відкриття реєстраційних рахунків та спеціальних реєстраційних рахунків у територіальних органах Державного казначейства для бюджетної установи самостійно, за рішенням трудового колективу.
В бюджетних установах, які приймуть рішення про відкриття в органах Державного казначейства реєстраційних та спеціальних реєстраційних рахунків та самостійне ведення бухгалтерського обліку, під час затвердження штатної чисельності працівників цих установ буде вводитися посада головного бухгалтера (бухгалтера) в межах фонду заробітної плати.

Для бюджетних установ, які приймуть рішення про відкриття реєстраційних рахунків, але продовжуватимуть обслуговуватися централізованою бухгалтерією, збережеться встановлений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 19.08.09 №1007-р порядок відкриття рахунків.

Заступник Міністра В.Матвійчук

11.листопада