Щодо надання працівникам освіти статусу держслужбовців

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ
Комітет з питань науки і освіти
01008, м. Київ-8, вул. М. Грушевського, 5, тел.: 255-31-55

№ 04-22/12-288 від 24 березня 2010 р.

Голові Профспілки працівників освіти і науки України
СачковуЛ.С.

Шановний Леоніде Семеновичу!

Відповідно до доручення Голови Верховної Ради України Литвина В.М. щодо доцільності прийняття законодавчих актів про надання статусу державних службовців педагогічним працівникам, їх пенсійного забезпечення та приведення норм закону «Про освіту» у відповідність до Рішення Конституційного Суду України від 22.05.2008 року повідомляємо.

Комітет неодноразово приймав рішення щодо недоцільності прирівнювання педагогічних працівників до статусу державних службовців, особливо в частині поширення на педагогічних працівників норм розділу «Матеріальне та соціально-побутове забезпечення державних службовців» Закону України «Про державну службу» (стосовно оплати праці (ст. 33), заохочення за сумлінну працю (ст. 34), щорічних та додаткових відпусток (ст. 35) тощо, оскільки їх реалізація не сприятиме підвищенню рівня матеріального забезпечення педагогічних працівників.

Комітет підтримує і буде відстоювати Ваші пропозиції щодо підвищення пенсійного забезпечення педагогічних працівників, що запропоновано в законопроекті «Про внесення змін до статті 57 Закону України «Про освіту» (щодо пенсійного забезпечення та оплати праці педагогічним працівника)» (реєстр. № 2476, поданий Секретарем Комітету з питань науки і освіти К. Самойлик), а також недопущення виключення окремих положень та норм освітянських законів під час прийняття Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік».

З повагою, Голова Комітету

Полохало В. І.