КМУ прийнято постанову про збільшення окладу працівника 1 тарифного розряду ЄТС до рівня 555 грн. з січня та 567 грн. - з квітня 2010 р.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
від 12 травня 2010 р. № 337
Київ

Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України
від 30 серпня 2002 р. № 1298 і від 25 жовтня 2008 р. № 939

Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Внести до постанов Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298 “Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери” (Офіційний вісник України, 2002 р., № 36, ст. 1699; 2005 р., № 34, ст. 2064; 2008 р., № 100, ст. 3308) і від 25 жовтня 2008 р. № 939 “Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій бюджетної сфери” (Офіційний вісник України, 2008 р., № 82, ст. 2764, № 100, ст. 3308) зміни, що додаються.

2. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, Національній та галузевим академіям наук привести власні нормативно-правові акти з питань оплати праці працівників установ, закладів та організацій, що належать до сфери їх управління, у відповідність з цією постановою.
3. Керівникам установ, закладів та організацій бюджетної сфери забезпечити диференціацію заробітної плати працівників, для яких визначені однакові посадові оклади, за рахунок встановлення доплат, надбавок та премій.
4. Міністерству праці та соціальної політики разом з Міністерством фінансів:
подати до 15 червня 2010 р. пропозиції щодо підвищення з 1 липня 2010 р. посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки, а також підвищення посадових окладів працівників бюджетних установ, закладів і організацій, передбачених у пункті 1 постанови Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2008 р. № 939;
надавати роз’яснення щодо застосування цієї постанови.

Прем’єр-міністр України М. АЗАРОВ

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 12 травня 2010 р. № 337

ЗМІНИ,
що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України
від 30 серпня 2002 р. № 1298 і від 25 жовтня 2008 р. № 939

1. Абзаци другий – четвертий примітки 1 до додатка 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298 замінити абзацом такого змісту:
“У 2010 році посадові оклади (тарифні ставки) розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника першого тарифного розряду з 1 січня – 555 гривень; з 1 квітня – 567 гривень. Для працівників, у яких посадові оклади менші ніж розмір мінімальної заробітної плати, посадові оклади (тарифні ставки) у штатному розписі установлюються на рівні мінімальної заробітної плати.”.
У зв’язку з цим абзац п’ятий вважати абзацом третім.
2. У пункті 1 постанови Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2008 р. № 939:
в абзаці першому слова і цифри “визначаються з 1 грудня 2008 р. у такому порядку:” замінити словами і цифрами “від 2 квітня 2009 р. № 290 “Про умови оплати праці працівників Допоміжної служби Ради міністрів Автономної Республіки Крим” (Офіційний вісник України, 2009 р., № 25, ст. 837), змінюються у 2010 році в установленому порядку пропорційно підвищенню посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1 тарифного розряду, розмір якого визначено у примітці 1 до додатка 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298 “Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери” (Офіційний вісник України, 2002 р., № 36, ст. 1699; 2005 р., № 34, ст. 2064).”;
абзаци другий і третій замінити абзацом такого змісту:
“Для працівників, у яких посадові оклади менші ніж розмір мінімальної заробітної плати, посадові оклади (тарифні ставки) у штатному розписі установлюються на рівні мінімальної заробітної плати.”.
У зв’язку з цим абзац четвертий вважати абзацом третім.

17.листопада

З ДНЕМ СТУДЕНТА!