Галузеву угоду на 2016-2020 роки - укладено!

25 листопада 2016,Головна, Новини

Галузеву угоду на 2016-2020 роки - укладено!23 листопада 2016 року ЦК Профспілки працівників освіти і науки України та Міністерство освіти і науки України уклали Галузеву угоду на 2016-2020 роки.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич висловила сподівання щодо того, що у акумуляція зусиль влади та профспілки призведе до зростання соціального статусу вчителя, викладача у суспільстві. «Вже у 2017 році педагогічним працівникам планується просування на 2 тарифних розряди» - зауважила міністр.

Олександр Яцунь у своєму виступі зосередив увагу на питаннях оплати праці, стипендіального забезпечення, стимулювання молодих педагогів, поліпшення житлових умов працівників та інших.

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України у п’ятиденний термін з дня підписання Угоди (змін) подає її на повідомну реєстрацію та у двотижневий термін з дня реєстрації забезпечує доведення змісту Угоди до керівників органів управління освітою, вищих навчальних закладів, інших закладів освіти, науки. Комітети (ради) Профспілки працівників освіти і науки України також забезпечують профспілкові організації текстами Угоди (змін) у двотижневий термін з дня її реєстрації. Окрім того, текст нової Галузевої угоди після повідомної реєстрації буде оприлюднено на офіційному сайті ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН