Нові виклики перед освітянами: постанова КМУ №974

30 грудня 2016,Головна, livevideo, Новини

Постановою Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 р. № 974 «Про внесення зміни у додаток 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298» передбачено підвищення на 2 тарифні розряди посадових окладів та ставок заробітної плати всім педагогічним працівникам навчальних закладів та установ освіти.

Водночас, нею визначено різні терміни підвищення тарифних розрядів педагогічним працівникам залежно від типів навчальних закладів та джерел їх фінансування. Так, з 1 січня 2017 року підвищуються посадові оклади та ставки заробітної плати усім педагогічним працівникам навчальних закладів, що фінансуються за рахунок освітньої субвенції, до яких належать загальноосвітні навчальні заклади,спеціалізовані школи (школи-інтернати), вечірні (змінні) школи, шкільні відділення навчально-виховних комплексів «дошкільний навчальний заклад –загальноосвітній навчальний заклад», «загальноосвітній навчальний заклад –дошкільний навчальний заклад», професійно-технічні навчальні заклади державної та комунальної власності, що зазначені у статті 1032 Бюджетного кодексу України.

Підвищення посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічним працівникам інших типів навчальних закладів та установ освіти передбачено лише з 1 вересня 2017 року.

Разом з тим, органам місцевого самоврядування надано право приймати рішення про підвищення посадових окладів педагогічним працівникам закладів та установ освіти, що фінансуються за рахунок місцевих бюджетів до 1 вересня.

З даного питання Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України звернулася до Київського міського голови Кличка В.В. з проханням прийняти рішення та передбачити в бюджеті м. Києва кошти на підвищення посадових окладів педагогічним працівникам дошкільних та позашкільних навчальних закладів з 1 січня 2017 року.

З постановою КМУ № 974 можна ознайомитися тут.

З текстом листа до Київського міського голови можна ознайомитися тут.