Уряд має час до 01.11.17р. виправити ситуацію

4 квітня 2017,Головна, Новини

КМОППОіНУ звернулася до Президента, КМУ, НКРЕКП щодо мораторію на підвищення ціни на газ і тарифів на ЖКПКиївська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України висловила категоричний протест проти ухваленого 28 березня 2017 року рішенняНаціональної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)«Про встановлення тарифів на послуги транспортування та розподілу природного газу».

Так, відповідно до постанови НКРЕКП № 359 «Про встановлення тарифів напослуги розподілу природного газудля ПАТ "Київгаз”»тарифина послуги розподілу природного газу для побутових споживачіввстановленоврозмірі 0,01273грн за 1 м3на годину (без урахування ПДВ).

За оцінками експертіввведення розрахованих НКРЕКП ставокабонентної плати за розподіл газу призведе до значного подорожчання відповідних послуг.

Нинішнє підвищення тарифів призведе до ще більшого зубожіння громадян, акцій протесту та масових неплатежів.

У зв'язку з цим КМОППОіНУ звернулася до Президента України, КМУ та НКРЕКП з вимогою вжити заходів задлянегайного скасування прийнятого НКРЕКП рішення та накладення мораторію на підвищення ціни на газ,тарифів на житлово-комунальні послуги без проведення належного громадського обговорення та погодження із соціальними партнерами.