Освітяни відстоюють свої права при реформування освіти

14 липня 2017,Головна, Новини

Освітяни відстоюють свої права при реформування освіти13 липня 2017 року освітяни міста Києва біля стін Верховної Ради України взяли солідарну участь у Всеукраїнській акції протесту проти звуження соціально-економічних прав та гарантій при прийнятті нового Закону «Про освіту». Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України неодноразово зверталась до органів державної влади з вимогами врахувати Профспілкові вимоги у проекті законодавчого документу, а саме: - встановлення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікації в розмірі 3 мінімальних зарплат; - підвищення на 20% посадового окладу педпрацівника, який пройшов сертифікацію, замість передбаченої доплати; - надання науково-педагогічним працівникам щорічної грошової винагороди в розмірі посадового окладу за сумлінну працю, як це передбачено для педпрацівників... Прийняття законопроекту «Про освіту» у другому читанні було заплановано на 13 липня, проте до його розгляду справа так і не дійшла. Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України і надалі буде проводити моніторинг освітньої реформи.

Голосування по освітній реформі Верховна Рада України перенесла на осінь.