22 серпня 2017,Головна, Новини

Серпнева конференція педагогічних працівників «Нова українська школа – 2017-2018 н.р. Старт чи продовження поступу» 22 серпня 2017 року на базі Київського університету імені Бориса Грінченка відбулася серпнева конференція педагогічних працівників «Нова українська школа – 2017-2018 н.р. Старт чи продовження поступу».

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич у своєму виступі наголосила на основних тенденціях реформування освіти. За словами Лілії Гриневич має оновитися зміст і результати навчання, методика викладання. Нова школа буде співпрацювати з позашкільними закладами освіти, враховувати індивідуальні здібності дитини. Учителі зможуть готувати власні авторські навчальні програми, обирати підручники, методи, стратегії, засоби навчання.

Директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київради (КМДА) Олена Фіданян зосередила увагу присутніх на питаннях розвитку столичної освіти, зокрема: створенні додаткових місць в дошкільних навчальних закладах, розвитку інклюзивної освіти, активному впровадженні безбар'єрного освітнього середовища та будівництві нових навчальних закладів у Києві.

Під час конференції учасники ознайомилися із запропонованими засобами навчання, формуванням дизайну сучасного освітнього простору, взяли участь у виставках, інтерактивних презентаціях, обговореннях.

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку