ПОЗИЦІЯ КМОППОІНУ ЩОДО ЛИСТА МІНІСТЕРСТВА ФІНАНСІВ УКРАЇНИ ВІД 07.08.2017Р.

ПОЗИЦІЯ КМОППОІНУ ЩОДО ЛИСТА МІНІСТЕРСТВА ФІНАНСІВ УКРАЇНИ ВІД 07.08.2017Р.У відповідь на лист КМОППОіНУ до Кабінету Міністрів України щодо підвищення розмірів заробітної плати педагогічних та науково-педагогічних працівників у законопроекті «Про освіту» Міністерство фінансів України повідомило наступне.

Реалізація пропозиції щодо підвищення оплати праці працівників освіти призведе до диспропорції в оплаті праці працівників інших галузей бюджетної сфери та потребуватиме суттєвого додаткового бюджетного фінансування як з державного, так і з місцевих бюджетів.

КМОППОіНУ і надалі наполягатиме на врахуванні пропозицій щодо поліпшення захисту трудових, соціально-економічних прав освітян при реформуванні освіти.

У разі ігнорування справедливих вимог працівників освіти, залишаємо за собою право на активні протестні дії.

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку