5 вересня 2017,Головна, Новини

Поділ класів на групи при вивченні української мови (мови і читання) у початковій школіПоділ класів на групи при вивченні окремих предметів здійснюється відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 20.02.2002 р. № 128 «Про затвердження Нормативів наповнюваності груп дошкільних навчальних закладів (ясел-садків) компенсуючого типу, класів спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів), груп подовженого дня і виховних груп загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів та Порядку поділу класів на групи при вивченні окремих предметів у загальноосвітніх навчальних закладах».

Пунктом 2 додатку 2 до зазначеного наказу передбачено, що при вивченні української мови, яка вивчається як предмет у загальноосвітніх навчальних закладах (крім закладів із навчанням молдовською, румунською та угорською мовами) поділ класів на групи здійснюється при кількості у класі більше 27 учнів.

Тому поділ класів на групи при вивченні української мови, як предмета, в школах з українською мовою навчання провадиться в усіх класах загальноосвітніх навчальних закладів за наявності у них 28 і більше учнів, незалежно від місця розташування навчального закладу, включаючи початкову школу з 1 класу, де складовою предмета українська мова, є й читання.

Про це, зокрема, йдеться у листі Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 10.06.2011 № 572 «Про Типові навчальні плани початкової школи».

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку