Податок на нерухоме майно: зміни в ПКУ

18 січня 2018,Головна, Новини

Податок на нерухоме майно: зміни в ПКУ

За  новим пп. 266.10.2 ПКУ, якщо податківці  не надіслали  (не вручили) податкове/податкові повідомлення-рішення у встановлені строки для сплати податку на нерухомість фізичні особи звільняються від відповідальності за несвоєчасну сплату податкового зобов’язання.

Тобто з 2018 року фізособам – власникам нерухомості, відмінної від земельної ділянки, не доведеться дізнаватися в податківців, нарахували вони їм податок до сплати чи ні.

Разом з тим, потрібно пам'ятати, що згідно з Порядком надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 28.12.2015  № 1204, якщо пошта (поштова служба) не може вручити платнику податків податкове повідомлення-рішення через відсутність за місцезнаходженням платника податків (посадових осіб платника податків), їх відмову прийняти податкове повідомлення-рішення, незнаходження фактичного місця розташування (місцезнаходження) платника податків або з інших причин, податкове повідомлення-рішення вважається врученим платнику податків у день, зазначений поштою (поштовою службою) в повідомленні про вручення, із зазначенням причин невручення.

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН