Підвищення кваліфікації учителів початкових класів

22 січня 2018,Головна, Новини

Підвищення кваліфікації учителів початкових класів Урядом затверджено розпорядження від 17 січня 2018 р. 17-р «Про додаткові заходи щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників у 2018 році».

Цим документом зобов’язано заклади післядипломної педагогічної освіти залучати для цього на основі цивільно-правових угод тренерів, а також юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, які працюють за кодом згідно з КВЕД 85.5, практичний досвід роботи яких щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників становить не менш як один рік.

Відповідно до Національного класифікатора України «Класифікація видів економічної діяльності», прийнятого наказом Держспоживстандарту України від 11.10.2010 № 457 за кодом 85.5 здійснюються такі інші види освіти:

85.51 – Освіта у сфері спорту та відпочинку;

85.52 – Освіта у сфері культури;

85.53 – Діяльність шкіл підготовлення водіїв транспортних засобів;

85.59 – Інші види освіти, н. в. і. у.

Клас 85.59 «Інші види освіти, н.в.і.у.» включає:

– освіту, не обумовлену будь-якими рівнями;

– академічне навчання;

– діяльність навчальних центрів, які пропонують курси з корекції (додаткової підготовки з певної дисципліни);

– діяльність курсів з підвищення професійної кваліфікації

– навчання мовам і навичкам спілкування

– навчання комп'ютерній грамоті

– релігійне навчання.