Про показники середньої заробітної плати, які застосовуються для обчислення пенсії у 2018 році

23 січня 2018,Головна, Новини

Відповідно до статті 40 та пункту 4Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсії обчислюються із застосуванням середньої заробітної плати (доходу) в середньому на одну застраховану особу в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії.

При цьому, при призначенні пенсії з 1 січня по 31 грудня 2018 р. застосовується показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за 2016-2017 роки. Виходячи із досвіду попередніх років, зазначений показник середньої заробітної плати буде визначений, орієнтовно, у березні цього року.

Пенсії, звернення за призначенням яких надійшли після 1 січня 2018 року, призначаються із застосуванням показника заробітної плати, який застосовувався у 2017 році (3 764 грн). У подальшому ці пенсії буде автоматично перераховано із застосуванням визначеного показника середньої зарплати, із проведенням відповідної доплати недоодержаного розміру пенсії.

ОПИТУВАННЯ СПІЛЧАН

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку