5 лютого 2018,Головна, Новини

5 лютого в науково-технічній бібліотеці КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася церемонія відкриття японського саду каменів. Сад каменів або так званий сад «сухого пейзажу», був створений японською компанією ландшафтного дизайну Kosugi Zohen Co. Ltd. на прохання Посольства Японії в Україні спеціально до Року Японії в Україні, що реалізовувався у 2017 році.

У відкритті взяли участь Михайло Згуровський, ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»; Шігекі СУМІ, Надзвичайний та Повноважний посол Японії В Україні; Сакі Косугі, президент Kosugi Zohen Co. Ltd. (Японія); Андреас Хамаха, ландшатний архітектор Kosugi Zohen Co. Ltd. (Японія); Катерина Луговська, директор Українсько-Японського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського, голова КМОППОіНУ О. Яцунь.

Перед офіційним відкриттям саду каменів відбулася лекція творця саду пана Сакі Косугі.

Японський сад символізує досконалий світ земної природи, він сповнений символів. У саду мають бути пагорби (або скелі) та вода, що втілюють начала ян та інь. Сад – невід’ємна частина японського життя. Навіть у тісняві сучасного міста японець знаходить куточок, щоб створити на ньому бодай мікроскопічну модель саду.

В КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася церемонія відкриття японського саду каменів В КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася церемонія відкриття японського саду каменівВ КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася церемонія відкриття японського саду каменівВ КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася церемонія відкриття японського саду каменівВ КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася церемонія відкриття японського саду каменів В КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася церемонія відкриття японського саду каменівВ КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася церемонія відкриття японського саду каменів

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018