Щодо доплати за перевірку зошитів в підготовчому класі та підвищення посадових окладівМіністерство освіти і науки України у листі від 07.03.2018 р. № 1/11-2666 надало роз’яснення щодо доплати за перевірку зошитів в підготовчому класі. Зокрема, у листі зазначається, що з 1 вересня 2014 року в спеціальних закладах загальної середньої освіти поетапно впроваджуються нові навчальні плани, які розраховані на те, що в структурі початкової школи є підготовчий та 1–4 класи, що дозволяє забезпечити дітям достатню кількість часу і для засвоєння навчального матеріалу, і для корекційно-розвиткової роботи. Незважаючи на те, що підготовчі класи були відкриті, умови оплати праці вчителів у таких класах відрізнялись від умов оплати праці вчителів 1–4 класів.

Постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2018 р. № 72 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 25.08.2004 р. № 1096 «Про встановлення розміру доплати за окремі види педагогічної діяльності», відповідно до яких встановлено доплати для вчителів підготовчих класів спеціальних шкіл за класне керівництво і за перевірку зошитів та письмових робіт. Завдяки цьому усунута нерівність в оплаті праці тих вчителів, які працюють в підготовчих класах спеціальних шкіл.

Відтепер вчителі в підготовчих класах спеціальних закладів загальної середньої освіти також мають отримувати доплати 20 % за класне керівництво і 15 % за перевірку зошитів та письмових робіт.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018