Обмін досвідом з Профспілкою працівників державних установ міста Фукушіма

3 липня 2018,Головна, Новини

Обмін досвідом з Профспілкою працівників державних установ міста Фукушіма 3 липня 2018 року відбулася зустріч делегації Профспілки працівників м. Фукушіма та депутатів Київської міської ради за участю голови КМОППОіНУ.

Депутат Київської міської ради В. Муха привітала учасників зустрічі та висловила сподівання на подальшу плідну україно-японську співпрацю.

Під час зустрічі сторони обмінялися досвідом з питань захисту прав та інтересів працівників.

Так на запитання голови КМОППОіНУ О.Яцуня щодо умов праці в Японії, резидент профспілки працівників м. Фукушіма Оцука Томахіро зазначив, що тривалість робочого часу японських працівників складає 40 годин на тиждень, умови роботи та оплата праці в державних установах та організаціях встановлюються не у колективних договорах, а шляхом усних домовленостей між роботодавцями та представниками профспілок. В разі порушення прав працівників, профспілки можуть застосувати страйк, проте профспілка працівників муніципальної служби такого права не має.

Як правило, керівники державних підприємств, установ, організацій не призначаються, а обираються на свої посади, при цьому профспілка може підтримувати того чи іншого кандидата.

Цього ж дня делегація Профспілки працівників м. Фукушіма відвідала заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №362. Сторони поділилися досвідом щодо організації виховної роботи, медичного супроводу та харчування в закладах дошкільної освіти м. Київ та м. Фукушіма.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018