Витяг із рекомендацій щодо порядку вирішення організаційно-правових питань

ВИТЯГ ІЗ РЕКОМЕНДАЦІЙ

щодо порядку вирішення організаційно-правових питань

при зміні керівників виборних профспілкових органів

1. Колишній перший керівник (у т.ч. і незвільнений від виконання робочих обов’язків) незалежно від підстав припинення повноважень в установлений рішенням виборного органу термін повинен передати справи новообраному керівникові. Передача здійснюватиметься за участю члена виборного органу та члена ревізійної комісії профспілкової організації (у первинній організації, де обирається профорганізатор-профактивіст) і оформляється актом.
  2. Акт передачі – прийняття справ повинен містити в собі дані щодо:
  • ­ кількість членів профспілки, об’єднаних профорганом, їх відсоток від кількості працюючих;
  • ­ фінансового стану профспілкового органу на перше число поточного місяця (залишок бюджетних коштів);
  • ­ передачі облікових карток членів профспілки;
  • ­ кількість бланків профспілкових квитків із зазначенням їх номерів;
  • ­ періоду проведеної перевірки ревізійною комісією, вищим за підпорядкуванням органом, а також результатів останньої ревізії, і, яких заходів вжито за висновками акта ревізії;
  • ­ наявності документів за номенклатурою справ (зокрема, - протоколів зборів, засідань виборних органів, статистичних звітів тощо);
  • ­  передачі печатки, кутового штампу, бланків документів.

В акті передачі – прийняття справ можуть відображатися й інші відомості.

1. Акт підписується особами, які передають і приймають справи, а також представником від виборного органу, ревізійної комісії, профактиву.
  2. При наявності у осіб, які беруть участь у оформленні передачі-прийняття справ, зауважень з окремих пунктів акта вони викладаються письмово при підписанні акта і додаються до нього.
  3. Акт передачі-прийняття справ розглядається на засіданні виборного органу профспілки і затверджується ним.
  4. Акт складається в трьох примірниках. Перший примірник зберігається в справах органу профспілкової організації, другий надсилається вищому за підпорядкуванням органу профспілки, третій видається колишньому керівникові профспілкової організації, який здійснив передачу справ.

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку