Рекомендації щодо створення бібліотечки профспілкового активу

Бібліотечка комплектується спеціальною літературою та періодичними виданнями. У ній повинні знаходитися:

1. Закон України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності»
  2. Статут Профспілки працівників освіти і науки України
  3. Кодекс законів про працю України
  4. Типова інструкція по організації роботи з документами в первинних профспілкових організаціях
  5. Інструкція про проведення звітів і виборів профспілкових органів у Профспілці працівників освіти і науки України
  6. Довідник голови первинної профспілкової організації
  7. Колективний договір
  8. Галузеві угоди
  9. Інструкції з охорони праці
  10. Підшивки профспілкових газет і журналів (інформаційний вісник «Єдність», «Профспілкові вісті», «Бібліотечка голови профспілкового комітету» тощо)
  11. Буклети щодо мотивації профспілкового членства, інша друкована продукція.

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку