Уряд має час до 01.11.17р. виправити ситуацію

ПРАЦЯ НЕПОВНОЛІТНІХ: ПРАВА, ГАРАНТІЇ, ОБМЕЖЕННЯ

Кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується (ст. 43 Конституції України)Неповнолітні мають рівне з іншими громадянами право на працю.Неповнолітні, тобто особи, що не досягли вісімнадцяти років, у трудових правовідносинах прирівнюються у правах до повнолітніх. Разом з тим, в галузі охорони праці, робочого часу, відпусток та деяких інших умов праці неповнолітні користуються пільгами, встановленими законодавством України.

Постановка на профспілковий облік: алгоритм і нюанси

Уже зовсім скоро розпочнеться новий навчальний рік. А сьогодні в галузі ще йдуть активні "міграційні процеси". Хтось отримав освіту у вищому навчальному закладі і влаштовується на роботу, хтось вирішив змінити місце роботи, перейшовши з однієї школи або дошкільного навчального закладу до іншого, а хтось взагалі вирішив перекваліфікуватися. І дехто, оформивши всі документи на новому місці роботи, забуває про необхідність стати на профспілковий облік. Яким же чином це зробити?

Нагадаємо, що облік членів профспілки ведеться за обліковими картками у первинних профспілкових організаціях, а в нашій галузі це: школа, дитячий садок, вищий навчальний заклад тощо. Прийом на облік членів профспілки проводиться головою профкому, профорганізатором або особою, уповноваженою на це, при пред’явленні квитка та облікової картки члена профспілки.

Методичні рекомендації

Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень