ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
м. Київ
№ Р-6-3
Про дії Київської міської організації
Профспілки працівників освіти і науки України
щодо соціально-економічного захисту
освітян у сучасних умовах

15 вересня 2017 р. у Верховній Раді України зареєстровано законопроект "Про Державний бюджет України на 2018 рік" (реєстраційний № 7000). Але як і в попередні роки цей документ значною мірою не задовільняє працівників закладів освіти та осіб, що навчаються. У підготовленому Кабінетом Міністрів України проекті Закону обсяги видатків на освіту становлять 6,71% валового внутрішнього продукту, на відміну від передбачених статтею 78 Закону України "Про освіту" 7% ВВП.

У розрахунках до місцевих бюджетів розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки закладено на рівні 1762 грн проти 1600 грн у 2017 році.

Мінімальну заробітну плату з 1 січня 2018 року пропонується встановити в розмірі 3723 гривні проти 3200 гривень у 2017 році. Розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 1 січня 2018 року передбачено на рівні 1762 гривень, з 1 липня – 1841 гривні, з 1 грудня – 1921 гривні, що значно менше від його фактичного розміру, який за даними Міністерства соціальної політики України з урахуванням суми податку з доходів фізичних осіб та військового збору у цінах серпня 2017 року становив 3798 грн.

На виплату академічних стипендій студентам вищих навчальних закладів Міністерству освіти і науки України передбачено суму 3,1 млрд грн проти затверджених на 2017 рік 3,9 млрд грн, або на 800 млн грн менше.

Повний текст постанови

Засідання ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України від 25 жовтня 2017 року. Засідання ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України від 25 жовтня 2017 року. Засідання ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України від 25 жовтня 2017 року. Засідання ради Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України від 25 жовтня 2017 року.

Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку