Пенсії за вислугу років

Пенсії за вислугу роківЗгідно зі ст. 55 п. «е» Закону України "Про пенсійне забезпечення", право на пенсію за вислугу років мають працівники освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення за наявності спеціального стажу роботи за переліком, що затверджуєтьсяу порядку, який визначається Кабінетом Міністрів України. Постановою Кабінету Міністрів України за № 909 від 04.11.1993 року встановлено перелік закладів і установ освіти, охорони здоров'ята соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років.

До 1 січня 2016 року працівники освіти мали право за наявності спеціального стажу з 1 квітня 2015 рок – 25 років та 6 місяців вийти на пенсію за вислугу років незалежно від віку лише за наявності визначеного законом стажу.

З 1 січня 2016 року пенсію за вислугу років працівникам освіти призначають за наявності визначеного законом спеціального стажу на цих посадах та після досягнення 55 роківДо досягнення віку 55 років право на пенсію за вислугу років мають працівники освіти 1971 року народження і старші, мають право виходу на пенсію у:

З 1 квітня введено в дію закон про запобігання фінансової катастрофи

З 1 квітня введено в дію закон про запобігання фінансової катастрофиОсновні положення  Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні»:

1. Розмір допомоги при народженні дитини

З 1 липня 2014 року допомога при народженні дитини встановлена у розмірі 41 280 гривен, виплата якої здійснюється одноразово у сумі 10 320 гривень, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами.

Нагадаємо:наразі допомога при народженні дитини нараховується, виходячи із прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, установленого на день народження дитини в сумі:

Із грудня підвищуються пенсійні виплати

Із грудня підвищуються пенсійні виплатиВ Україні вже у грудні збільшаться всі види пенсійних виплат.

Відповідний перерахунок відбудеться у зв'язку зі зростанням прожиткового мінімуму.

Відповідно до Державного бюджету на цей рік, із 1 грудня відбудеться чергове підвищення прожиткового мінімуму. У зв'язку з цим буде підвищено розмір усіх пенсійних виплат вже у грудні. Мінімальна пенсія становитиме 949 грн (з 1 січня 2013-го – 894 грн). Перерахунок відбудеться автоматично і не потребуватиме жодних заяв чи довідок. На ці потреби на грудень у бюджеті Пенсійного фонду передбачені додаткові кошти у сумі понад 600 млн грн.

У прес-службі Мінсоцполітики також нагадали, що із 1 грудня прожитковий мінімум у розрахунку на місяць на одну особу становитиме 1176 грн, для дітей віком до 6 років – 1032 грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 1286 грн, для працездатних осіб – 1218 грн, а для осіб, які втратили працездатність, – 949 грн.

Умови призначення пенсії за вислугу років

Умови призначення пенсії за вислугу роківВідповідно до ст. 55 Закону України "Про пенсійне забезпечення" працівники освіти, охорони здоров'я та соціального забезпечення при наявності спеціального стажу роботи від 25 до 30 років за переліком, що затверджується у порядку, який визначається Кабінетом Міністрів України, незалежно від віку мають право на пенсію за вислугу років.
Пенсії за вислугу років призначаються при залишенні роботи, яка дає право на цю пенсію.
Пенсії призначаються в розмірі 55 процентів заробітку, але не нижче мінімального розміру пенсії.
За кожний повний рік роботи понад 25 років чоловікам і 20 років жінкам пенсія збільшується на 1 процент заробітку, але не менш як на 1 процент мінімального розміру пенсії.
Мінімальний розмір пенсії за віком встановлюється у розмірі мінімального споживчого бюджету. В умовах кризового стану економіки та спаду виробництва мінімальний розмір пенсії за віком встановлюється у розмірі не нижче межі малозабезпеченості.

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку