Особливості надання щорічної відпустки педагогічним, науково-педагогічним працівникам навчальних закладів

Щорічні основні відпустки педагогічним працівникам надаються відповідно до Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ ізакладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від14 квітня 1997року №346.

Cоціальні відпустки

Cоціальні відпусткиНа підставі медичного висновку жінкам надається оплачувана відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами тривалістю:

70 календарних днів до пологів;

56 календарних днів (70 календарних днів - у разі народження двох і більше дітей та у разі ускладнення пологів) - після пологів, починаючи з дня пологів.

Тривалість відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами обчислюється сумарно і становить 126 календарних днів (140 календарних днів - у разі народження двох і більше дітей та в разі ускладнення пологів). Вона надається повністю незалежно від кількості днів, фактично використаних до пологів.

До відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами власник або уповноважений ним орган зобов'язаний за заявою жінки приєднати щорічну відпустку незалежно від тривалості її роботи в поточному робочому році.

Підстави надання додаткової соціальної відпустки працівникам, які мають дітей

Підстави надання додаткової соціальної відпустки   працівникам, які мають дітей  Статтею 19 Закону України «Про відпустки» передбачено, що щорічна додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів надається:

1) жінці, яка має двох або більше дітей віком до 15 років;

2) жінці, яка має дитину-інваліда;

3) жінці, яка всиновила дитину;

Підстави надання додаткової соціальної відпустки працівникам, які мають дітей

1) жінці, яка має двох або більше дітей віком до 15 років;

2) жінці, яка має дитину-інваліда;

3) жінці, яка всиновила дитину;

4) одинокій матері;

5) батьку, який виховує дитину без матері (в тому числі й у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі);

6) особі, яка взяла дитину під опіку;

7) одному з прийомних батьків.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018