Дмитро
Маю 25 повних років стажу викладача. З них три роки працював за сумісництвом вчителем фізичного виховання (6 годин), при цьому працював у колгоспі інструктором по спорту та вихователем інтернату. Чи будуть зараховані ці три роки педагогічної діяльності до загального стажу при оформленні пенсії за вислугою років? Якщо це можливо будь-ласка дайте зноску на нормативні документи. Дякую.
Профспілка: Для визначення розміру пенсії за вислугу років, обчислення страхового стажу здійснюється згідно із ст.24 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.До 01.01.2004 р. страховий стаж обчислюється на підставі документів та в порядку, визначеному законодавством, що діяло раніше, тобто згідно із записами, проведеними в трудовій книжці працівника освіти, а при відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, відповідно до Порядку підтвердження наявного трудового стажу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.1993 р. № 637Після 01.01.2004 р. страховий стаж обчислюється за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку.У випадку, якщо сума сплачених за відповідний місяць страхових внесків є меншою, ніж мінімальний страховий внесок, і працівником освіти не було здійснено доплату, щоб загальна сума сплачених коштів за відповідний місяць була не менше, ніж мінімальний страховий внесок, до страхового стажу зараховується період пропорційний сплаченим страховим внескам.Для визначення права на пенсію за вислугу років спеціальний стаж роботи як до 01.01.2004 р. так і після цієї дати обчислюється згідно з записами , проведеними в трудовій книжці працівника освіти, а при відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, відповідно до Порядку підтвердження наявного трудового стажу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.1993 р. № 637 (ст. 62 Закону України „Про пенсійне забезпечення”).

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку