Світлана
Прошу вашої відповіді ще на таке питання: чи можна атестувати вчителя на встановлення ІІ кваліфікаційної категорії який має 5 років стажу, атестується перший раз, має курси підвищення кваліфікації, освітній рівень якого: магістр філологічних наук, спеціальність - викладач дослідник української мови та літератури. Заява від вчителя прийнята атестаційною комісієюв 2010році.
Профспілка: Згідно з новим положенням про атестацію педагогічних працівників кваліфікаційні категорії встановлюються послідовно. Тому, якщо працівник атестується вперше, йому може бути встановлено категорію "спеціаліст" і лише потім - "спеціаліст другої категорії".

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку