Світлана

Прошу вашої відповіді ще на таке питання: чи можна атестувати вчителя на встановлення ІІ кваліфікаційної категорії який має 5 років стажу, атестується перший раз, має курси підвищення кваліфікації, освітній рівень якого: магістр філологічних наук, спеціальність - викладач дослідник української мови та літератури. Заява від вчителя прийнята атестаційною комісієюв 2010році.
Профспілка: Листом МОНУ від 22.02.11 року № 1/9-118 надане роз'яснення щодо застосування деяких норм Типового положення про атестацію педагогічних працівників. Згідно з листом кваліфікаційна категорія «спеціаліст» присвоюється педагогічним працівникам з повною вищою освітою, які раніше не атестувалися, тобто наявність у працівника повної вищої педагогічної освіти є достатньою підставою для присвоєння йому кваліфікаційної категорії «спеціаліст». У таких випадках випускникам вищих навчальних закладів, яких прийнято на педагогічні посади, встановлюється кваліфікаційна категорія «спеціаліст» (9 тарифний розряд). Наступна кваліфікаційна категорія присвоюється їм за рішенням атестаційної комісії. Враховуючи, що при прийнятті на роботу таким працівникам вже встановлено кваліфікаційну категорію «спеціаліст», за результатами атестації може бути прийняте рішення про присвоєння наступної кваліфікаційної категорії – «спеціаліст другої категорії».

11.листопада

ІВ "Єдність" №7 2019р.