Янина

Я по специальности учитель музыки, преподаю художественную культуру, прошла соответствующие курсы. На следующий год у меня получалось 11 часов музыки + 10 ХК. Но у меня забирают 3 часа, аргументируя это тем, что у учителей ИСТОРИИ часов не хватает. Там ситуация такая: 20,5 часов, 20 часов, 18 часов, 9 часов и 6 часов забрала завуч. Курсы кроме меня никто не проходил. Имеют ли право забирать у меня часы, ведь это предмет художественно-эстетического цикла,а не истории? Не должен ли завуч обеспечить сначала учителей, а потом брать часы себе? Обуясните, ПОЖАЛУЙСТА, эту ситуацию!!! Заранее - СПАСИБО!

Профспілка: Обсяг навчального навантаження вчителів визначається на підставі законодавства директором загальноосвітнього навчального закладу, погоджується з виборним органом профспілкової організації і затверджується відповідним органом управління освітою, у приватних загальноосвітніх навчальних закладах - засновником (власником). Обсяг педагогічного навантаження може бути менше тарифної ставки (посадового окладу) лише за письмовою згодою педагогічного працівника. Перерозподіл педагогічного навантаження протягом навчального року допускається лише у разі зміни кількості годин з окремих предметів, що передбачається робочим навчальним планом, або за письмовою згодою педагогічного працівника з дотриманням законодавства про працю.Профспілковий комітет, може надавати директору пропозиції щодо розподілу навантаження з урахуванням побажань, успіхів у роботі, матеріального забезпечення працівників тощо.

Про здійснення відеозйомки та аудіозаписів у навчальному закладі Особливості застосування до працівників дисциплінарних стягнень Щодо атестації педагогічних працівників ДНЗ, які працюють не за фахом Про зміну умов праці працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці Встановлення випробування працівникові Щодо проходження працівниками профілактичних медичних оглядів в приватних закладах охорони здоров’я Виплата пенсії особам, яким призначено пенсію відповідно до Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” в період роботи Правові аспекти звільнення працівника за вчинення аморального вчинку