ПРАЦЮЄМО НАД ЗАКОНОПРОЕКТОМ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ СТАТУСУ ПЕДАГОГІЧНИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. ЧЕКАЄМО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ ЗА АДРЕСОЮ org.kiev.profspilka@gmail.com ЧИ НА FACEBOOK https://www.facebook.com/osvityany/
Ірина

Моя колега була принята у школу 7 років назад на декретну відпустку, коли вийшла декретчиця, рік працювала за контрактом, далі знову була прийнята на місце дектретчиці у школі зараз звільняють без надання іншого місця роботи і навіть без попередження випадково взнала про існування наказу про її звільнення. за яких умов адміністрація школи і на підставі яких правових документів її мають право звільнити.

Профспілка: Кодексом про працю України визначено такі підстави припинення трудового договору:1. Угода сторін.2. Закінчення строку, крім випадків, коли трудові відносини фактично тривають і жодна з сторін не вимагає їх припинення. 3. Призов або вступ працівника на військову службу, направлення на альтернативну (невійськову) службу. 4. Розірвання трудового договору з ініціативи працівника, з ініціативи власника або уповноваженого ним органу або на вимогу профспілкового чи іншого уповноваженого на представництво трудовим колективом органу.5. Переведення працівника, за його згодою, на інше підприємство, в установу, організацію або перехід на виборну посаду.6. Відмова працівника від переведення на роботу в іншу місцевість разом з підприємством, установою, організацією, а також відмова від продовження роботи у зв'язку із зміною істотних умов праці.7. Набрання законної сили вироком суду, яким працівника засуджено (крім випадків звільнення від відбування покарання з випробуванням) до позбавлення волі або до іншого покарання, яке виключає можливість продовження даної роботи. 8. Підстави, передбачені контрактом.

ДИТЯЧИЙ ВІДПОЧИНОК 2018