Вікторія

вчитель школи має неповне тижневе навантаження 13 год і не є класним керівником. Школа - основне місце роботи. Є ще одне місце роботи, де цей вчитель працює за сумісництвом. Директор школи вибрав 10 вчителів (серед них був і вищезгаданий вчидель з 13годинним навантаженням) із 50 працівників старшої школи і повідомив їх на педраді, що вони призначаються старшими черговими по школі і повинні цілий тиждень бути на роботі з 8:00 до 15:40 і підтримувати дисципліну у коридорах школи. Таких тижнів з 40годинним навантаженням випадає на кожного 5-6 на весь навчальний рік. Вищезгаданий вчитель відмовився, мотивуючи необхідністю перебування на робочому місці там, де він працює за сумісництвом. Директор сказав писати заяву на звільнення, так як школа - це основне місце роботи цього вчителя. Чи має право директор змушувати вчителів чергувати по школі? Якщо так, то на основі якого документу, закону? Які інші міроприємства повинен відвідувати вчитель, який має неповне тижневе навантаження і не є класним керівником, (педради, наради і т.д.) і які додаткові обовязки виконувати? Адже фактично йому платять за 13 годин роботи. Дякую за відповідь.

Профспілка: Педагогічне навантаження учителя - це час, призначений на здійснення навчально-виховного процесу. Педагогічне навантаження вчителя на ставку - 18 годин на тиждень. Окрім виконання педагогічного навантаження, робочий час вчителя можуть складати і інші види педагогічної діяльності: перевірка зошитів, завідування кабінетом, тематичне планування, методична робота тощо. Період виконання працівниками посадових обов'язків у навчальному закладі встановлюється Правилами внутрішнього трудового розпорядку, наказами керівництва. Разом із тим, зважаючи на те, що працівникові встановлено неповне навантаження, час виконання ним посадових обов'язків встановлюється  пропорційно до його навантаження.

11.листопада

ІВ "Єдність" №7 2019р.