ПРАЦЮЄМО НАД ЗАКОНОПРОЕКТОМ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ СТАТУСУ ПЕДАГОГІЧНИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. ЧЕКАЄМО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ ЗА АДРЕСОЮ org.kiev.profspilka@gmail.com ЧИ НА FACEBOOK https://www.facebook.com/osvityany
Зоряна

Працюю вчителем світової літератури та російської мови. За дипломом "вчитель російської мови та літератури". Педагогічний стаж роботи 32 роки. У 2006 році проходила атестацію як вчитель зарубіжної літератури, за результатами якої мені підтвердили кваліфікаційну категорію "спеціаліст вищої категорії" та присвоїли звання "старший вчитель". У 2010 році пройшла курси підвищення кваліфікації при РОІППО як вчитель світової літератури та російської мови. У 2011атестувалась як вчитель російської мови . Рішення атестаційної комісії : відповідає раніше присвоєній категорії "спеціаліст вищої категорії" та присвоїти педагогічне звання "учитель-методист" . З вересня місяця цього навчального року оплату годин за викладання російської мови (3,5год.) мені здійснюють як вчителю вищої категорії та виплачують доплату за звання "вчитель-методист". А години світової літератури(15год.) оплачують тільки як вчителю з вищою кваліфікаційною категорією без будь-якої доплати за звання. 1. Чи правильно здійснюють мені оплату праці? 2. Чи потрібно мені за новим Положенням про атестаціюпедагогічних працівників, затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 р. № 930 атестуватися окремо як вчителю світової літератури та вчителю російської мови? 3. Якщо так, чи маю я право на поновлення отриманого раніше звання "старший вчитель", отримане мною у 2006 році, та доплату до заробітної плати?

Профспілка: 1. Підвищення ставок заробітної плати за звання, присвоєні за наслідками атестації, здійснюється лише за період роботи на посадах, на яких були присвоєні відповідні звання. Враховуючи те, що Вам звання "вчитель-методист" було присвоєно на посаді учитель, і за період роботи Ваша посада не змінювалася, Вам повинні  здійснювати оплату праці з встановленням підвищеного за звання окладу на все навантаження. Жодним нормативно-правовим актом не визначено, що підвищення окладу за звання здійснюється лише на години того предмету, за яким атестувався працівник.2. Вчителі та викладачі, які   мають   педагогічне навантаження з кількох предметів,  атестуються  з  того  предмета,  який  викладають  за  спеціальністю.