Лілія

Звертаюсь за Вашою консультацією вдруге. В квітні 2009р. мені була встановлена вища кваліфікаційна категорія в Дитячій школі мистецтв (там працюю за основним місцем роботи викладачем сольного співу). Паралельно працюю в загальноосвітній школі вчителем музичного мистецтва за сумісництвом. Є відповідні документи про повну вищу педагогічну освіту (диплом спеціаліста і диплом магістра)і відповідний педагогічний стаж роботи. Чи переноситься вища категорія з дитячої школи мистецтв в загальноосвітню школу? Мені відмовили переносити категорію, залишивши 1 категорію в загальноосвітній школі, мотивуючи тим, що дитяча школа мистецтв належить до Міністерства культури, а загальноосвітня школа до Міністерства освіти. Поясніть, будь ласка, чи правомірна така дія керівництва ЗОШ. До яких юридичних документів чи установ слід звернутися? Заздалегідь дякую за відповідь.

Профспілка: Згідно з п. 3.18 Типового положення про атестацію педагогічних працівників сумісники атестуютьтся на загальних підставах, а тому категорія, встановлена при атестації за основним місцем роботи, при прийомі на роботу за сумісництвом не зберігається.