Василь

Доброго дня. Дружина - викладач коледжу. Декретна дородова відпустка припадає на 02.07.2012 року. Основна щорічна відпустка починається з 18.06.2012 року. Чи можливе відшкодування основної відпустки? При накладанні однієї відпустки на іншу чи правомірна невиплата однієї з них (щорічної)?

Профспілка: 1. Щорічна відпустка повинна бути перенесена на інший період або продовжена в разі настання строку відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами (ст. 11 ЗУ "Про відпустки"). 2. До відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами власник або уповноважений ним орган зобов'язаний за заявою жінки приєднати щорічну відпустку незалежно від тривалості її роботи в поточному робочому році. (ст. 20 ЗУ "Про відпустки").За бажанням педагогічних, науково-педагогічних працівників частина щорічної основної відпустки, якщо вона надається за 1996-1997 і наступні робочі роки, замінюється грошовою компенсацією лише за можливості забезпечення їх у відповідний період роботою. При цьому тривалість наданої працівникові щорічної основної відпустки не повинна бути менша ніж 24 календарних дні.3. Заробітна плата за період щорічної основної відпустки виплачується залежно від кількості днів, на які вона надається.