Світлана

Подскажите, пожалуйста, продолжительность отпуска завхоза,медсестры детского сада, основание для такой продолжительности.

Профспілка: Тривалість щорічної основної відпустки медичної сестри та завідувача господарством відповідно до Закону України "Про відпустки" не може становити менше  24 календарних днів. Згідно з підрозділом „Загальні професії медичних працівників установ охорони здоров’я, соціального захисту та освіти” розділу 17 Списку виробництв, робіт, професій і посад працівників, робота яких пов’язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням або виконується в особливих природних географічних і геологічних умовах та умовах підвищеного ризику для здоров’я, затвердженим Постановою Кабінету міністрів України від 17.11.97 року №1290, середньому медичному персоналу, до якого і належить медична сестра установ освіти, надають щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці тривалістю до 7 календарних днів. Конкретна її тривалість встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від часу зайнятості працівника в цих умовах. Окрім того, лікарям, середньому та молодшому медичному персоналу установ і закладів освіти надається відпустка у розмірі до 7 календарних днів за ненормований робочий день. Відпустка за за особливий характер праці та за ненормований робочий день надається понад щорічну основну відпустку за однією підставою, обраною працівником.

24.січня

Ювіляри 11.2019