Ніна

Добрий день! Поясніть, будь-ласка, чи має право вихователь після виходу на пенсію за вислугою років працювати фізінструктором в д/с та отримувати пенсію?

Профспілка: Пенсії за вислугу років працівникам освіти, охорони здоров'я і соціального захисту призначаються при наявності спеціального стажу роботи не менше 25 років.Скористатися пільговим виходом на пенсію можуть ті працівники освіти, що мають необхідний стаж роботи на посадах в установах, організаціях, визначених Постановою Кабінету Міністрів України від 04 листопада 1993 року № 909 „Про Перелік закладів і установ освіти, охорони здоров’я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років”.Згідно зі ст.7 Закону України „Про пенсійне забезпечення” пенсії за вислугу у років призначаються при залишенні роботи, яка дає право на цю пенсію. Особа, якій здійснюється виплата пенсії за вислугу років, не має права працювати на посадах у закладах і установах, зазначених у всіх розділах Переліку.У разі повернення пенсіонера на роботу на посаду, зазначену в Переліку, виплата пенсії зупиняється на весь період роботи. Переліком закладів і установ освіти, охорони здоров’я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, не передбачено посади інструкра з фізкультури, робота цій посаді не зараховується до стажу, який дає право на пенсію за вислугу років.Таким чином, працівник, який працює інструктором з фізкультури не втрачає право на отримання пенсії за вислугу років в період роботи на цій посаді.