Людмила

Якщо сумісник може працювати не більше 4 годин на день, то чи означає це, що при 5-ти денному робочому тижні його навантаження може бути 20 годин на тиждень. На яке навантаження може розраховувати вчитель-сумісник? Дякую.

Профспілка: Тривалість роботи за сумісництвом не може перевищувати чотирьох годин на день і повного робочого дня у вихідний день. Загальна тривалість роботи за сумісництвом протягом місяця не повинна перевищувати половини місячної норми робочого часу. Робочий час вчителя складється не лише з педагогічного навантаження, а й з інших видів педагогічної роботи: перевірка зошитів, класне керівництво, завідування кабінетом та інші. Таким чином, тривалість робочого дня вчителя за сумісництвом має складпти не більше 4 годин на день, в які входить педагогічне навантаження та інші види роботи. Загальна тривалість роботи за сумісництвом протягом місяця не повинна перевищувати половини місячної норми робочого часу. Зважаючии на те, що загальна тривалість робочого часу вчителя, вираховується, як правило, виходячи з педнавантаження - 18 годин на тиждень, вважаємо, що педагогічне навантаження вчителя, який працює за сумісництвом, має не перевищувати 9 годин на тиждень.

24.січня

Ювіляри 11.2019