Тетяна

я до вступу в педагогічний ВУЗ працювала в дитсадку, про що є запис в трудовій книжці.По закінченні працюю вчителем. У цей період роботи у мене було дві декретні відпустки. Поясніть, будь-ласка,який з періодів мого трудового стажу враховується в педагогічний стаж для нарахування пенсії за вислугою літ. Дякую.

Профспілка: Період навчання в ВНЗ не зараховується до педагогічного стажу, який дає право на пенсію за вислугу років. Період перебування у відпустці по догляду за дитиною входить до стажу, який дає право на пенсію за вислугу років, якщо відпустка надавалася в період роботи на посаді, перебування на якій зараховується до стажу, що дає право на пенсію за вислугу років, наприклад на посаді вчителя ЗНЗ чи вихователя ДНЗ.