Андрій

У мене при попередньому розподілі вийшло 17,5 годин навантаження. Якщо мені дадуть 1 годину гуртка, чи буде це вважатися повною ставкою при нарахуванні страххового та пенсійного стажу?

Профспілка: Для визначення права на пенсію за вислугу років спеціальний стаж роботи обчислюється згідно з записами, проведеними в трудовій книжці працівника освіти, а при відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, відповідно до Порядку підтвердження наявного трудового стажу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.1993 р. № 637 (ст. 62 Закону України „Про пенсійне забезпечення”). Тому робота, що виконувалася за суміщенням, до спеціального стажу, що дає право на вихід на пенсію за вислугу років, не зараховується.Право на цей вид пенсії не залежить від обсягу навчального навантаження і, відповідно, від розміру заробітної плати та обсягу сплачених страхових внесків.Страховий стаж - це період, за який сплачено мінімальний страховий внесок. Місяці, коли Вам було нараховано мінімальну чи вище мінімальної заробіту плату, зараховуються в страховий стаж в повному обсязі.