Лана

Доброго дня. Знаходячись у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років, вийшла на роботу (неповний робочий день, продовжую отримувати допомогу на дитину до 3 років). Дитина захворіла, видали лікарняний лист. На роботі мені сказали, що це - тільки підтвердження того, що я цей час не прогуляла, а оплачуватись цей лікарняний мені не буде, так як 2 соціальні допомоги не оплачуються. Але ж з мене виразовують податки на соцстрах, профспілкові внески....Чи можна оплатити хоча б частину (5 днів), чи взагалі дитячі лікарняні до 3 років не оплачуються? Чому ж тоді поліклініка дає лікарняний , а не довідку? Дякую за відповідь.

Профспілка: У разі хвороби жінки, що працює в режимі неповного робочого часу в період перебування у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею 3-х років, а також у разі хвороби її старшої дитини у віці до 14-ти років, листок непрацездатності їй оплачується. Якщо в період, коли жінка отримує допомогу по догляду за дитиною,  захворіє дитина, у відпустці по догляду за якою жінка і перебуває, "лікарняний" для догляду за нею не видається, оскільки в цей період жінка вже одержує на неї  допомогу.