Наталія

За Типовими штатними нормативами, на з групи дітей віком до 3-ох років потрібно 3,9 ставки помічника вихователя. У штатному розписі нашого ДНЗ проставлено три ставки помічника вихователя для цих груп. Чи правомірно це? З іншої сторони ,якщо при 40-годинному тижні, помічник вихователя має бути задіяний 8 годин на день, тобто на кожну групу по 1 посаді, то що робити з тією 0,9 ставки ?

Профспілка: Типовими штатнними нормативами дошкільних навчальних закладів встановлено, що в ДНЗ, які мають режим роботи 10, 5 годин в день та функціонують 5 днів на на 1 групу дітей до 3-х років має бути 1,3 ставки помічника вихователя, відповідно на 3 групи – 3,9 ставки. Помічник вихователя на ставку працює 8 годин в день, а заклад функціонує 10,5 годин. Тому 0,9 ставки встановлено для роботи помічника вихователя ще 2,5 години в день. Разом з тим, Типовими штатними нормативами встановлено максимальну кількість одиниць, а тому встановлення меншої кількості ставок за доцільності не буде порушенням законодавства.

24.січня

Ювіляри 11.2019