Олена

Як здійснюється переведення працівників (вчителів ЗОШ)під час реорганізації районного відділу освіти? Прошу надати посилання на статті чинного законодавства. Чи мають право вимагати від педпрацівника написання заяви на звільнення?

Профспілка: Згідно зі ст. 36 Кодексу законів про працю України у разі зміни власника підприємства, а також у разі його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, виділення, перетворення) дія трудового договору працівника продовжується. Припинення трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу можливе лише у разі скорочення чисельності або штату працівників (пункт 1 частини першої статті 40). Працівники мають право не писати заяви про звільнення.