Валентина

Чи зараховується до науково-педагогічного стажу відпустка по догляду за дитиною(3 роки) під час навчання в аспірантурі, після виходу з якої я відразу почала працювати асистентом ВНЗУ? До аспірантури педагогічного стажу не мала. Вкажіть, будь ласка, статті законодавства щодо даного питання. Дякую

Профспілка: Згідно з Порядком виплати надбавок за вислугу років педагогічним і науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2001 року № 78, до стажу педагогічної роботи зараховується час перебування у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Тому така відпустка зараховується до стажу, що дає право на виплату надбвки за вислугу років.