Роман

Працюю завучем на 1 ставку в сільській школі та разом з цим маю 12 годин навантаження (з дозволу відділу освіти). В школі є шість вакантних годин інформатики, які я вичитую по заміні (іншого спеціаліста немає). Сьогодні повідомили з бухгалтерії відділу освіти, що ревізори КРУ побачили у вищеописаній ситуації порушення і сказали, що директор і завуч не можуть мати замін. Саме через це з мене мають вирахувати чималеньку суму за останні три роки. Підскажіть будь-ласка, як діяти в цій ситуації, яким офіційним документом користуватися?

Профспілка: Згідно з п. 91 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом МОНУ N 102 від 15.04.93, у сільській місцевості директори і їх заступники при відсутності вчителів або викладачів з відповідних предметів можуть вести викладацьку роботу в обсязі не більше 12 годин на тиждень (480 годин на рік) з дозволу відповідного органу управління освіти. За норму годин, визначену у цьому пункті, оплата проводиться понад основний посадовий оклад (ставку) у порядку, передбаченому відповідно для учителів, викладачів та керівників гуртків (за тарифікацією). Окрім того, даним пунктом передбачено, що за години викладацької роботи чи занять з гуртками, виконані, як виняток, у зв'язку з виробничою необхідністю понад норму, зазначену у цьому пункті, провадиться погодинна оплата за фактичну кількість годин, але не більше 240 годин на рік. Тобто, якщо Ви у порядку винятку виконували навантаження за замінами, яке Вам оплачували погодинно та якщо загальна кількість годин замін не перевущує 240 годин на тиждень, то виконання такого навантаження, а також здійснення його оплати не є порушенням.