Олена

скажіть будь-ласка чи можна дати додаткові відпустки (основна 56к.д.)викладачу коледжу на 17 (10+7)кал.дн. за двох неповнолітніх дітей, один з яких інвалід,56+10+7=73 кал.днів, якщо відпустка не повинна перевищувати 61 к.д.згідно законодавства.дякую

Профспілка: Загальна тривалість щорічних основної та додаткових відпусток не може перевищувати 59 календарних днів, а для працівників, зайнятих на підземних гірничих роботах, - 69 календарних днів. Додаткова соціальна відпустка не є щорічною додатковою відпусткою, а тому може надаватися понад 59 календарних днів. Таким чином, якщо Ви маєте двох дітей до 15 років, один з яких є дитиною-інвалідом, Вам повинні надати і основну щорічну відпустку (56 календарних днів), і додаткову соціальну відпустку (до 17 календарних днів). Загальна тривалість цих двох відпусток може становити 73 календарних дні.