Ольга

Доброго дня! У березні 2013 року я була прийнята на посаду вчителя іноземної мови на декретне місце. Скажіть,будь-ласка,на відпустку якої тривалості у перший рік роботи я маю право, якщо у мене троє дітей віком до 14р. і одна з них дитина-інвалід?Якщо це повна відпустка, то якими нормативними документами керуватися? Дякую.

Профспілка: Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14.04.1997 р. N 346 „Про затвердження Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам” педагогічним працівникам, що працюють в навчальних закладах і навчальних частинах (підрозділах) інших установ і закладів, щорічна основна відпустка повної тривалості у перший і наступні роки надається в період літніх канікул незалежно від часу прийняття їх на роботу.Тобто в період літніх канікул Вам має бути надана відпустка 56 календарних днів. Окрім того, Вам має бути надана додаткова соціальна відпустка згідно зі ст. 19 Закону України "Про відпустки" як матері, яка має більше 2 дітей до 15 років та дитину інваліда тривалістю до 17 календарних днів без врахування святкових і неробочих днів. Термін надання додаткової соціальної відпустки (в період літніх канікул чи в інший час) визначається за погодженням сторін.