Наталія

Дякую за відповіть, але в цьому документі (наказ МОНУ від 26.09.2005 № 557 музичному керівникові ДНЗ без категорії встановлюється 7 тарифний розряд.) також є ***, де говориться, що "Фахівцям, які не мають освітньо - кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста ( до введення в дію Закону України "Про освіту" ( 1060 -12 ) - середньої спеціальної освіти), установлюється 7 тарифний розряд.) Виходить, що якщо муз.керівник не має середно - спеціальної освіти йому встановлюють -7 розряд, а якщо така освіта є (Азовське педагогічне училище, спеціальність - музичний керівник, та іще є і вища освіта), то встановлюють також -7 розряд??? Чому цей же документ, відносно вихователів, під ** зазначає: "Фахівцям, які мають освітньо - кваліфікаційний рівень спеціаліста або магістра ( до введення в дію Закону України "Про освіту" ( 1060 -12 ) - вищу освіту), установлюють 9 тарифний розряд." У вихователів виходить:є середньо - спеціальної освіти -8 тарифний розряд, є вища - 9 розряд. Чому музичних керівників так образили? Чому мене прирівнюють до 7 тарифного розряду, як людину, яка не має середньої спеціальної освіти, якщо я МАЮ СЕРЕДНЬО СПЕЦІАЛЬНУ освіту за фахом (музичний керівник)і ВИЩУ освіту???

Профспілка: Згідно з наказом МОН №557 від 26.09.2005 N 557 музичним керівникам ДНЗ без категорії встановлюється – 7 тарифний розряд. Встановлення вищого тарифного розряду музичному керівникові без категорії(навіть при наявності вищої освіти) наказом, на жаль, не передбачено. Музичним керівникам вищої категорії встановлюється 10 тарифний розряд, першої категорії – 9, другої категорії – 8. Проте, якщо музичний керівник першої, другої чи вищої категорії не має освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста (до  введення  в  дію  Закону  України  "Про освіту"  -  середньої спеціальної освіти), йому установлюється 7 тарифний розряд.