ПРАЦЮЄМО НАД ЗАКОНОПРОЕКТОМ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ СТАТУСУ ПЕДАГОГІЧНИХ, НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. ЧЕКАЄМО ВАШИХ ПРОПОЗИЦІЙ ЗА АДРЕСОЮ org.kiev.profspilka@gmail.com ЧИ НА FACEBOOK https://www.facebook.com/osvityany
Тетяна Доброго дня! Скажіть, будь ласка, якої тривалості надаються педагогічному працівникові щорічна основна і додаткова відпустки, якщо він - інвалід ІІ (ІІІ) групи? 56+3(2) кал.дні, щоб не перевищувала 59 кал.днів??? На які нормативні документи йде при цьому посилання? І чи має право цей педпрацівник використати всі невикористані дні додаткової відпустки за попередній період роботи в закладі(інвалідність ІІ групи 15 років, проте жодного разу додаткова відпустка не надавалась)? Яким чином буде здійснюватись оплата? Щиро дякую за відповідь!

Профспілка: Інвалідам I і II груп надається щорічна основна відпустка тривалістю 30 календарних днів, а інвалідам III групи - 26 календарних днів. Якщо ж інвалід працює на посадів вчителя, йому надається щорічна основна відпустка 56 кал. днів. Додаткової оплачуваної відпустки, у зв'язку з інвалідністю, не передбачено.